Referat fra medlemsmøte – Betel – søndag 9 mai 2010

Til stede på møtet: elleve medlemmer møtte i tillegg til Egil Torp.

1. Introduksjon ved styreleder Olav Holm.

2. Samtale om visjoner for menigheten.

Vi tok en runde der alle fikk muligheten til å dele sine visjoner for menigheten.

Innspill fra menigheten:

Et åpent fellesskap for alle der man blir møtt med kjærlighet, lav terskel, et sted det er lett å komme inn, et sted der man får et naturlig møte med Jesus. Alle som kommer til Betel må følge seg vel ivaretatt  og sett, det er viktig at vi virkelig ser hverandre og at spør om hvordan folk har det, viktig at vi virkelig bryr oss om hverandre. Viktig at alle som går i menigheten har tilbud om tilhørighet i en mindre gruppe. Håp om å nå de som ikke er naturlige kirkegjengere, alle må begynne i eget liv og danne relasjoner og vennskap utenfor menighetens vegger – for selv om vi synes dørstokken er lav inn til Betel er den høy for mange. Vi må være tilstede i livet og i samfunnet, men samtidig er det viktig at at vi har et åndelig fellesskap for å få påfyll. Dele opplevelser vi har hatt med Jesus, dele troshistorier.  Jobbe videre med barne og ungdomsarbeid, ungdomsarbeidet burde også være knyttet opp mot Betel. Drøm om Soul Children ble delt – sang, dans for barn. Vi må stille oss spørsmålet – hvilken forskjell gjør Betel i Bygda? – og deretter gi tilbud som bygda trenger – dette kan være barnepass den ukedagen skolen er stengt etterfulgt av middag for barn og foreldre.

Innspill fra Egil Torp:
Hva er vår funksjon som menighet? Hva er vårt selvbilde? Hva oppfatter vi at meningheten er? Fellesskap er viktig. Det å være kristen er å gi av seg selv. Nå mennesker gjennom medlemmene i menigheten – ved å slippe folk inn i livene våre – ikke ved at de nødvendigvis må komme inn i et menighetslokale. Vær ærlig om livet. Se på hver menighet som en misjonsstasjon. Balanse mellom virksomhet inn og virksomhet ut. En menighet som bruker alt sitt fokus innad på medlemmene vil komme til å dø.

3. Hvor ble det av pastoren?

Innspill fra medlemmene:

Betel har hatt varierte erfaringer med pastorer. Det kom frem et ønske om å få en pastor i 50% stilling – men ikke for enhver pris. Behov for en åndelig leder i menigheten i fravær av pastor. Behov for sjelesorg. Behov for noen som kan holde fokus – noen som kan se menigheten som et hele. Styret vil ha en oppgave her. Grupper og husfellesskap ble diskutert.

Innspill fra Egil Torp:
Det som er svært viktig mht en pastor er å finne en person som har den  nødvendige personligheten, en som deler menighetens visjon, en som ikke bare snakker men også gjør. Det å ansette en pastor for enhver pris kan bli en høy pris å betale. Pastoren bør bo i nærområdet. Ha en form for eldste i menigheten – mann el kvinne. Når det gjelder grupper og husfellesskap bør alle grupper ha en leder/nestleder.

4. Hva trenger vi for å gjøre det vi vil?
Leie av misjonshuset i en overgangsperiode ble diskutert. Per nå er det usikkerhet mht om leie av misjonshuset er den beste veien å gå. Leie av Sundvang ble også diskutert. Plan: Meningsmåling mht folks ønsker skal foretas – styret tar ansvar for dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *